English Print
Vejr i :    Ingen oplysninger tilgængelig

Om klubben

Klubben har idag ca. 150 medlemmer, hvoraf ca. 50 er rigtig aktive. Klubben drives udelukkende af frivillige der brænder for faldskærmssporten. Mange af medlemmernes "bedre halvdel" er passive støttemedlemmer af klubben.

Nordsjællands Faldskærms Klub's historie.

Nordsjællands Faldskærms Klub blev stiftet 11. december 1966 på Høvelte Kaserne af militærpersoner og civile borgere. Den fik dengang navnet Faldskærmsklubben Høvelte.

Træningen foregik i nogle lokaler, som man havde fået stillet til rådighed på Høvelte Kaserne, og Birkerød Kommune lagde klublokale til.

Dengang varede kurserne ofte flere måneder, inden det første spring kunne udføres. Springene foregik på flyvestation Vandel - 22 km nord for Vejle, der på det tidspunkt var det eneste sted i Danmark, hvor faldskærmsspring var tilladt. Senere blev andre springpladser godkendt bl.a. Ringsted Flyveplads, hvor klubbens springere så foretog deres spring.

I slutningen af 60'erne, fik Nordsjællands Faldskærms Klub tilladelse til at springe på Statens Forsøgsgårde ved Hillerød. Det gav en del kørsel for springerne, idet faldskærmene blev pakket hos en vognmand i Fredensborg, og herfra blev springerne kørt til Grønholt Flyveplads.

Fra Grønholt Flyveplads blev de fløjet ind over Statens Forsøgsgårde, hvor de sprang ud. Efter at være landet, blev skærmen foldet sammen, og de blev kørt tilbage til Fredensborg, hvor skærmen skulle pakkes igen før næste spring.

Nordsjællands Faldskærms Klub flyttede i august 1973 til Sundbylille mellem Slangerup og Frederikssund. Her blev klubbens egen plads - Bybjerg Springcenter - indviet.

Den 14. februar 1985 ændrede klubben navn til Nordsjællands Faldskærms Klub.

I 1997 skiftede klubben sit gamle fly, som var en Cesna 172, ud med en Cesna 206, udstyret med en Allison turbine motor, dette fly har blandt andet den fordel, at det med turbine motoren er særdeles støjsvagt, samtidig har flyet den fordel, at det kan fragte 5 springere i 4 km på under 15 minutter, og er med sin "cargo dør" både velegnet til elev- og formationsspring.

Mens medlemmerne dyrker deres sport, hygger familien, kæresterne og vennerne sig på dette naturskønne sted.

Del på Facebook Del på Twitter Del via e-mail Del andre tjenester
Handelsbetingelser Dankort